Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ситуація в Авдіївці стає все критичнішою

Ситуація в Авдіївці стає все критичнішою
136109 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перший заступник Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) Александер Хуг акцентував увагу на подіях в Авдіївці. За його словами, напружена ситуація в регіоні все більше провокує екологічну та гуманітарну катастрофу.

Він певен, що лінія розмежування - не привід залишати мирних жителів без світла, газу та води. Пан Хуг підкреслив, що від початку ескалації спостерігачі зафіксували низку порушень Мінських домовленостей із боку сепаратистів. Ця цифра, за даними Хуга, складає близько 1000 порушень «режиму тиші». Найбільша кількість бойових дій відбулася 31 січня – понад 10 тисяч.

Також перший заступник ОБСЄ зазначив, що у цьому регіоні активно використовують заборонену Мінськими угодами зброю, зокрема, найчастіше стріляють із реактивних систем залпового вогню, а також із градів, мінометів і артилерії.

Александр Хуг звернувся до тих, хто провокує напружену ситуацію на сході України, назвавши їх «людьми в костюмах і уніформі». Він попросив негайно зупинити бійню в Авдіївці та відвести озброєння на дистанцію, визначену Мінськими домовленостями.

Він підкреслив, що наразі є надважливим відновити роботу комунальних послуг і забезпечити мирне населення водою, світлом і теплом. Для цього, каже пан Хуг, потрібно припинити безглузду стрілянину та дозволити фахівцям із ДСНС приступити до своєї роботи.

Наостанок перший заступник ОБСЄ наголосив, що в регіоні повинні бути створені необхідні умови для представників ОБСЄ, аби ті мали змогу стежити за ситуацією в Авдіївці.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео