Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Отримати субсидії буде легше

Отримати субсидії буде легше
79617 ПЕРЕГЛЯДІВ

Починаючи з травня, українці зможуть оформляти субсидії у спрощеному режимі – влада прийняла рішення збільшити фінансування цієї сфери, тому процедура отримання субсидій стане доступною більшій кількості українців


Починаючи з травня, українці зможуть оформляти субсидії у спрощеному режимі – влада прийняла рішення збільшити фінансування цієї сфери, тому процедура отримання субсидій стане доступною більшій кількості українців.
У бюджет України вклали 24,4 мільярди гривень для надання субсидій громадянам. Цього року сума, виділена на такі потреби, є вдвічі більшою, ніж минулого. Крім того, ця система стала максимально відкритою і простою.
Статистика стверджує, що близько мільйона українських сімей користуються субсидією. Проте родин, які вважаються малозабезпеченими і потребують цієї пільги, 2,5-3 мільйони. Програма спрощення субсидій, розроблена Кабінетом міністрів і викладена у новому Порядку, розрахована на те, щоб у майбутньому до третини населення України могла користуватися можливістю отримувати субсидію.
Для того щоб заявити про своє бажання отримувати субсидію, відтепер потрібно подати у відповідний орган тільки 2 документи – паспорт та декларацію, довідка про доходи не потрібна. Раніше для отримання субсидії громадянам потрібно було збирати значний пакет документів. Тепер вимагати від бажаючих отримувати субсидію якихось ще документів заборонено. Головним критерієм рішення щодо виділення пільг буде дохід родини.
За новим порядком, субсидія оформлятиметься не на опалювальний період, а на цілий рік.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео