Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Парламент Ісландії широкою більшістю голосів прийняв резолюцію про довгострокову підтримку України на період з 2024 по 2028 рік

Парламент Ісландії широкою більшістю голосів прийняв резолюцію про довгострокову підтримку України на період з 2024 по 2028 рік
357677 ПЕРЕГЛЯДІВ

Парламент Ісландії широкою більшістю голосів прийняв резолюцію про довгострокову підтримку України на період з 2024 по 2028 рік.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Ісландії.

"Наша тверда підтримка України стає ключовим питанням безпеки для Ісландії та всієї Європи. Агресивне вторгнення Росії в Україну підірвало міжнародний правовий порядок, який забезпечує нашу безпеку та добробут. Тому ми маємо активно допомагати Україні захищати свою територіальну цілісність", - заявила міністр закордонних справ Ісландії Тордіс Гільфадоттір.

Затверджена резолюція спрямована на підтримку незалежності, суверенітету, територіальної цілісності, безпеки мирного населення, гуманітарної допомоги та відновлення в Україні.

"Ця ініціатива та відповідні бюджетні зобов'язання створюють міцний фундамент для нашої відвертої підтримки України", - підкреслила глава МЗС Ісландії.

Нагадаємо, Ісландія приєднається до чеської ініціативи з закупівлі боєприпасів для України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео