Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Європейський Союз не залишив без уваги низку затримань правозахисників у Криму

Європейський Союз не залишив без уваги низку затримань правозахисників у Криму
136093 ПЕРЕГЛЯДІВ

Брюссель пробує достукатися до офіційного Кремля й примусити їх з повагою ставитися до прав кримських татар на півострові. Постійні арешти правозахисників викликали у представників ЄС занепокоєння. Останньою краплею стало затримання адвоката Еміля Курбедінова. Європейські чиновники висловили думку, що на півострові вже стало закономірним затримувати тих, хто не визнає окупацію Криму та підтримує кримських татар.

ЄС заявив, що Росія зобов'язана відпустити з-під арешту Курбедінова негайно.

У своєму зверненні іноземні дипломати також згадали про висунення звинувачення в ектриміських діях заступнику голови Меджлісу Іллі Умерову. Чиновники попросили Кремль якнайшвидше виправити цю прикру ситуацію та зняти з Умерова усі сфабриковані обвинувачення.

Наостанок вони додали, що також вимагають від Росії цілковитий та безперешкодний доступ міжнародних моніторингових організацій на півострів, які контролюватимуть дотримання прав людей у Криму.

Нагадаємо, адвокат Еміль Курбедінов потрапив у нелюбов російських спецслужб і отримав термін на 10 днів через пост у соцмережі, опублікований на його сторінці три роки тому.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео