Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Бенедикт Камбербетч вибачився за свою нерозважливу репліку в інтерв’ю

53017 ПЕРЕГЛЯДІВ

Номінований на Оскар британський актор Бенедикт Камбербетч вибачився за свої слова, сказані в інтерв’ю Тавіса Смайлі: «Я думаю, що оскільки «кольорові» актори йдуть, у Великобританії стає дійсно важко і багато хто з моїх друзів мають більше можливостей у США, ніж у Великобританії і це те, що нам потрібно змінити».


Номінований на Оскар британський актор Бенедикт Камбербетч вибачився за свої слова, сказані в інтерв’ю Тавіса Смайлі: «Я думаю, що оскільки «кольорові» актори йдуть, у Великобританії стає дійсно важко і багато хто з моїх друзів мають більше можливостей у США, ніж у Великобританії і це те, що нам потрібно змінити». Терміном «кольорові» зірка Шерлока намагався замінити слово «темношкірі», тому його слова були розкритиковані деякими дописувачами в Twitter і названі «бездушними». Бенедикт у коментарях з приводу цього інциденту назвав себе «ідіотом». Він пояснив це тим, що не підібрав правильного слова. Проте сам Тавіс Смайлі, який є афроамериканцем, захищав актора: «Ті, хто бачив інтерв’ю Бенедикта Камбербетча, знають, він відчуває, що «кольорові актори» недостатньо представлені в Голівуді».
Камбербетч, який з’явився у шоу Смайлі, щоб обговорити його номінацію на Оскар за роль у фільмі «Імітаційна гра», високо оцінив зусилля Ленні Генрі, темношкірого британського актора і коміка, який запустив кампанію з метою забезпечити національним меншинам більший вплив у британських ЗМІ. «Щось пішло не так. Ми (британці) не надто презентуємо в своїй культурі різні раси. Тому зрозуміло, що судячи з міграційних потоків, у США є більше можливостей для людей різних національностей, ніж у Великобританії», - сказав Камбербетч.
Антирасистські компанії у Великобританії засудили використання «застарілих» слів актором, проте похвалили його за увагу до важливого питання в індустрії кіно. Камбербетч опублікував заяву в журналі «People»: «Я надзвичайно шкодую про те, що використав застарілу термінологію. Я приношу свої щирі вибачення і не шукаю жодного виправдання тому, що повів себе як ідіот. Найбільший сором цього інциденту це те, що я саме говорив про расову нерівність і області мистецької індустрії в Британії. Ви можете бути впевнені, що я жалкую за те, що скривдив людей. Я прошу вибачення у тих, кого образив цим бездумним використанням ненормативної лексики».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео