Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Змушував містян збирати тіла вбитих людей в Лимані та проводив «фільтрацію» – судитимуть експравоохоронця

Змушував містян збирати тіла вбитих людей в Лимані та проводив «фільтрацію» – судитимуть експравоохоронця
334977 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури колишньому правоохоронцю заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що з квітня по липень 2022 року, перебуваючи в тимчасово окупованому росіянами м. Лимані, інспектор взводу № 1 роти № 3 батальйону патрульної поліції в містах Краматорськ та Слов’янськ ГУ Патрульної поліції в Донецькій області добровільно перейшов на бік окупантів. Він зрадив присязі на вірність Україні та обійняв посаду в «народній міліції днр».
 
 
За вказівками окупантів чоловік затримував громадян та проводив «фільтрацію», доставляв цивільних, зокрема, з приміщення захопленого відділу поліції, до місць примусових робіт. Люди мали збирати тіла загиблих військових та мирних містян.
 
Коли м. Лиман звільнили Збройні Сили України, обвинувачений втік на тимчасово окуповану територію та наразі перебуває в розшуку.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованим в м. Краматорську.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного ув’язнення, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео