Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Про попередження насильства в сім’ї і не тільки. Дільничні провели лекцію в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Про попередження насильства в сім’ї і не тільки. Дільничні провели лекцію в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»
223812 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інспектори ювенальної превенції спільно зі співробітниками Старобільського відділу поліції провели профілактичну бесіду з учнями старших класів загальноосвітньої школи №2 м. Старобільська та Половинкінської ЗОШ. Поліцейські розповіли підліткам, які існують механізми протидії проявам насильства вдома на вулиці та в школі.

«Якщо ця проблема насправді існує у сім’ї або у школі, з цим потрібно боротися, адже це може призвести до тяжких наслідків. Ми закликаємо Вас не боятися, а одразу звертатися до поліції», - наголосив старший інспектор ювенальної превенції Роман Гончаренко.

Дітям порадили занотувати у щоденниках телефони поліції, гарячої лінії кол-центру з протидії домашньому насильству та інших уповноважених органів, які здійснюють функції із запобігання і протидії домашньому насильству, куди діти можуть звернутися за допомогою.

Також, під час бесіди зі школярами, дитячий поліцейський розповів про відповідальність неповнолітніх за вчинення кримінального або адміністративного правопорушення. зокрема вживання алкогольних напоїв, паління цигарок і навіть вживання наркотиків та навів приклади з життя неповнолітніх, які скоїли крадіжки або інші майнові злочини.

Після лекцій поліцейські традиційно провели невеличку нараду з педагогічним колективом школи, на якій йшлося про нововведення у законодавстві щодо запобігання та протидії домашньому насильству, та функції уповноважених суб’єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, спрямовані на захист прав та інтересів неповнолітніх.

 

                                                                                                                                                     За інформацією
                                                                                                                        Старобільського відділу поліції

 

Теги: поліція,поліція луганщини,16 днів проти насильства

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео