Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Петро Порошенко провів зустріч міжнародного значення

Петро Порошенко провів зустріч міжнародного значення
195891 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України зустрівся з очільниками міністерств закордонних справ трьох європейських країн. У зустрічі взяли участь міністри Польщі, Естонії та Литви. Учасники обговорили важливі питання міжнародної безпеки, зокрема проблему можливої загрози, яку можуть спричинити для Європи дії Росії.

За інформацією прес-служби Президента України, у середу 16 січня відбулася зустріч Петра Порошенка та очільників Міністерств закордонних справ Естонії, Литви і Польщі. У рамках перемовин обговорили ситуацію, що склалася у Чорному та Азовському морі у зв’язку з проявом агресії та порушенням міжнародних норм Російською Федерацією. Одним з найважливіших питань зустрічі стала необхідність збільшення тиску на Росію та об’єднання зусиль європейських країн. Зокрема, серед нагальних потреб – надання свободи українським морякам, які перебувають у полоні у Російській Федерації та повернення конфіскованих кораблів. Президент зазначив, що якнайшвидше необхідно домогтися забезпечення вільного і безпечного пересування українських кораблів у Чорному та Азовському морях.

У ході зустрічі Порошенко висловив міністрам подяку за сприяння інтересам України у конфліктних ситуаціях з Росією та сприяння у просуванні так званого Азовського пакету санкцій.

Голова країни розповів і про свої очікування відносно подальшої підтримки Донбасу та Призов’я від ЄС та Європейської комісії. Зі свого боку Порошенко відзвітував щодо виконання Україною вимог, встановлених Мінськими угодами.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео