Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Львів першим в Україні вирішить проблему сміття

Львів першим в Україні вирішить проблему сміття
195638 ПЕРЕГЛЯДІВ

Невдовзі у Львові розпочнеться будівництво сучасного сміттєпереробного комплексу. Наразі триває тендер з відбору європейських компаній – претендентів на будівництво заводу. Таке підприємство стане одним з перших в Україні.

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів подробиці створення інноваційного заводу з переробки сміття. Майбутній проект буде унікальним для України – він розробляється за сучасними європейськими технологіями з залученням провідних спеціалізованих компаній і передбачає використання механіко-біологічної обробки відходів.

З початку тендеру на будівництво заводу свої пропозиції надали 12 підприємств з 11 держав. Після закінчення другого туру відбору залишилося 5 претендентів з Польщі, Німеччини, Греції, Нідерландів та інших європейських країн. Рішення по відбору приймає Європейський банк реконструкції та розвитку з урахуванням досвіду підприємств та поданих ними проектів.

Як зауважив львівський міський голова, майбутній завод стане унікальним проектом для України. Наразі для нього вже виділено землю, підготовлений проект, очікують лише фінального рішення від ЄБРР. Завод планують запустити через 2 роки після старту будівництва.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео