Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Одеська юстиція провела урок протидії булінгу для діток Білгород-Дністровського центру соціально-психологічної реабілітації

Одеська юстиція провела урок протидії булінгу для діток Білгород-Дністровського центру соціально-психологічної реабілітації
225396 ПЕРЕГЛЯДІВ

У рамках робочого візиту до Білгород-Дністровського очільник юстиції Одещини Руслан Сауляк поспілкувався з дітками, що перебувають у центрі соціально-психологічної реабілітації на тему булінгу.

Булінг - це дія або бездіяльність, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого заподіюється шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

Дітям розповіли, що у цьому році набув чинності закон щодо протидії булінгу, яким передбачено  відповідальність за його вчинення.

Під час спілкування виявилося, що деякі з дітей вже знають про таке поняття та про його учасників.

В ігровій формі дітки разом з працівниками юстиції розіграли різні форми булінгу із залученням усіх сторін процесу: жертви, агресора та свідків.

 «Дуже важливо, щоб ви вміли прислухатися один до одного, підставляти дружнє плече та ніколи не лишалися осторонь, якщо бачите подібну ситуацію!», - наголосив Руслан Сауляк.

Директор центру відзначила, що дана зустріч була корисною та повчальною не тільки для вихованців закладу, а й для вчителів, адже часто й вони не знають як реагувати на ті, чи інші прояви булінгу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео