Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

МОЗ продовжує програму лікування українців за кордоном

МОЗ продовжує програму лікування українців за кордоном
168426 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило звіт щодо лікування українців за кордоном державним коштом. Найближчим часом у закордонні клініки буде направлено 31 особу з діагнозами, що не піддаються лікуванню в Україні. Таким чином продовжується реалізація державної програми «Лікування громадян України за кордоном».

У 2019 році продовжує дію державна програма Міністерства охорони здоров’я «Лікування громадян України за кордоном». Вона передбачає направлення пацієнтів з діагнозами, які не лікуються в Україні, до іноземних клінік, за державний кошт. Згідно з останнім рішенням, прийнятим комісією МОЗ, найближчим часом  на лікування будуть направлені 18 дорослих пацієнтів та 13 дітей. З них 14 пацієнтів потребують пересадки кісткового мозку, решта – трансплантації органів.

На лікування громадян за кордоном з державного бюджету буде виділено близько 74 мільйонів гривень. Загалом на 2019 рік заплановано виділити до 690 мільйонів. З початку року до 22 лютого, за звітом міністерства, на лікування важких хвороб за кордоном були направлені 75 осіб.

Завдяки реалізації цієї програми минулого року лікування у закордонних клініках пройшли 278 українців. Найчастіше пацієнтів відправляють на лікування до Білорусі, Туреччини, Італії, Індії та Німеччини. Під дію цієї програми підпадають хворі на онкологічні, онкогематологічні, нейрохірургічні та кардіохірургічні захворювання за умови неможливості надання медичної допомоги у вітчизняних закладах медицини.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео