Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Кабміні пообіцяли значне підвищення пенсій

У Кабміні пообіцяли значне підвищення пенсій
252331 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Уряді анонсували підвищення пенсій громадянам усіх категорій. Про це заявив віце-прем’єр-міністр під час селекційної наради 19 березня. Згідно інформації, наданої Павлом Розенком, велика частина пенсіонерів протягом року отримають додаткові одноразові виплати.

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко виступив на селекційній нараді з аналізом сучасного стану пенсій в Україні та анонсом щодо запланованих підвищень. За станом на сьогодні вже більше ніж 2,5 мільйона громадян отримали підвищення пенсійних виплат у межах 400 гривень, ще 1,5 мільйона громадянам протягом останніх місяців було підвищено пенсії від 400 до 700 гривень, і близько 500 тисяч українців пенсійного віку відтепер отримують на 700 – 1000 гривень більше. На 1 березня середнє підвищення склало 514 гривень.

На цьому уряд не планує зупинятися: у Кабміні було вирішено, що кожен підвищення пенсії не може складати менше 100 гривень для всіх громадян пенсійної категорії. Ще одне нововведення, анонсоване Розенком, стосується додаткових доплат, які пенсіонери отримуватимуть як одноразову допомогу. Наприклад, громадяни з тривалим робочим стажем, які отримують пенсію нижче за 1700 гривень, можуть розраховувати на одноразову доплату у 2410 гривень. Таких громадян нарахували близько 2,1 мільйона осіб. Зазначену суму розділять на 2 частини і видаватимуть двома траншами – у березні та квітні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео