Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Андрій Парубій прокоментував стан розгляду мовного законопроекту

Андрій Парубій прокоментував стан розгляду мовного законопроекту
140438 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спікер Верховної Ради впевнений, що деякі парламентарії навмисне затягують процес розгляду законопроекту про українську мову. Про це Андрій Парубій повідомив під час проведення Погоджувальної Ради, разом з тим нагадавши про необхідність швидкого прийняття проблемного законопроекту.

Розгляд поправок до законопроекту про українську мову значно затягнувся. Про це нагадав спікер українського парламенту Андрій Парубій на останній Погоджувальній Раді. На даний момент до цього документу прийнято понад 2 тисячі поправок. Однак, за словами Парубія, деякі депутати не зацікавлені у швидкому прийняття відповідного закону. Більше того, окремі народні обранці взагалі пропонують на певний час призупинити розгляд мовного законопроекту. Має місце і свідоме затягування процесу розгляду поправок та їхнього прийняття. Парубій упевнений, що незацікавлені у прийнятті закону політики залучають усі можливі засоби, у тому числі ЗМІ, задля того щоб зірвати прийняття відповідного нормативного акту.

У зв’язку з цим голова парламенту нагадав усім присутнім на Погоджувальній раді, що прийняття закону про функціонування української мови як державної є важливим історичним завданням. Тому Парубій закликав нардепів поставитися до законопроекту відповідально. Загалом Верховна Рада розглядає у другому читанні проект закону про українську мову ще з 28 лютого. Як відомо, у цьому документі визначається, що українська мова є єдиною державною мовою в Україні, а неповага до неї, висловлена публічно, може каратися за статтями Кримінального кодексу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео