Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Соціологи запропонували прогноз на дострокові парламентські вибори

Соціологи запропонували прогноз на дострокові парламентські вибори
140851 ПЕРЕГЛЯДІВ

Політична сила «Слуга народу» стабільно лідирує в Україні за симпатіями потенційних виборців. Соціологічні опитування, проведені серед дорослих громадян різних соціальних і вікових груп та опрацьовані групою «Рейтинг», були офіційно оприлюднені 12 червня.

Протягом 6 – 9 червня соціологічна група проводила опитування громадян на предмет їхніх політичних симпатій на прийдешніх дострокових парламентських виборах. Обробивши і підрахувавши отримані у результаті опитувань дані, соціологи повідомили орієнтовні висновки. Якби вибори відбулися сьогодні, беззаперечним лідером стала би пропрезидентська партія «Слуга народу». Серед українців, які планують прийти на вибори і визначилися зі своїми симпатіями, 47,5% віддадуть свій голос саме цій політсилі. На другому місці, за цим рейтингом, так само, як і раніше, перебуває «Опозиційна платформа – За життя». За них готові віддати голос 10,4% виборців. Третє місце імовірно посяде «Європейська солідарність» (7,9%). До першої п’ятірки, що має всі шанси перетнути прохідний бар’єр, входять «Батьківщина» і новостворений Святославом Вакарчуком «Голос». Ці партії відповідно можуть отримати 7,5 та 6,6 відсотки.

Найбільш наближені до лідерів, згідно рейтингу, «Сила і честь», «Радикальна партія», «Громадянська позиція». Решта політичних сил, що претендують на перемогу у дострокових виборах, мають небагато шансів перетнути двовідсотковий бар’єр.  

Один з пунктів опитування – за яку партію віддали би свої голоси респонденти, якби їхній фаворит вибув би з передвиборчої гонитви. За цим критерієм також перемагає «Слуга народу» - він додає до загального рейтингу цієї сили ще понад 10% голосів.

Згідно зі звітом групи «Рейтинг», похибка у результатах може скласти не більше 2,2%. Вибірка респондентів склала 2000 осіб старше 18 років.

Теги: вибори, парламент, Верховна Рада, соціологи, опитування, рейтинг

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео