Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У ЖИТОМИРІ ВІДБУВСЯ “ЕКСПОРТНИЙ ДЕНЬ”

У ЖИТОМИРІ ВІДБУВСЯ “ЕКСПОРТНИЙ ДЕНЬ”
55547 ПЕРЕГЛЯДІВ

13 лютого, понад 110 підприємців регіону зібрались на відкритий діалог з представниками влади під час “Експортного дня” у Житомирі.

В рамках “Експортного дня”, організованого Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Офісом з просування експорту, за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Житомирської ОДА, відбулось виїзне засідання Ради з просування експорту при Мінекономрозвитку. Під головуванням заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торгового представника Наталії Микольської, за участі інших представників центральних та місцевих органів влади.

«Експорт просувається не лише за допомогою політики, а й конкретними діями. Тому Мінекономрозвитку та Офіс з просування експорту проводять торгові місії, де під парасолькою Уряду відкриваються ринки нашим експортерам, бо експорт - це двигун економіки», - зазначила заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі - Торговий представник Наталія Микольська. Вона закликала місцевий бізнес бути проактивним: "Якщо є проблема - звертайтесь до Мінекономрозвитку. Плануєте вихід на іноземний ринок - контактуйте з Офісом з просування експорту. Ми відкриті до діалогу та ваших конструктивних пропозицій".

За словами Торгового представника України, майданчиком для постійного діалогу між владою та бізнесом буде Рада з міжнародної торгівлі, запуск роботи якої заплановано вже на кінець березня цього року.

“Підтримка бізнесу в регіонах є одним з пріоритетів діяльності Офісу з просування експорту. Завдяки “Експортним дням” та виїзним засіданням Ради з просування експорту, ми маємо можливість почути потреби бізнесу на місцях та разом з представниками органів влади в ході відкритого діалогу з бізнесом прийти до спільних рішень, розказати бізнесу про інструменти для розвитку експортного потенціалу, які пропонує Офіс“, - зазначила керівник Офісу з просування експорту Мар’яна Каганяк.

В рамках “Експортного дня” бізнес також мав можливість дізнатися про систему державної підтримки та посування експорту, зокрема, створення Експортно-кредитного агентства, Державної установи «Офіс з посування експорту”, запуск Ради з міжнародної торгівлі, розробку секторальних експортних стратегій. Також обговорили можливості, які пропонує експортерам Офіс з посування експорту, зокрема механізм участі у Міжнародних публічних закупівлях та використання мережі Enterprise Europe Network для пошуку партнерів за кордоном. 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео