Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна отримала перші два гелікоптери Airbus H225 Super Puma

Україна отримала перші два гелікоптери Airbus H225 Super Puma
168088 ПЕРЕГЛЯДІВ

Два гелікоптери Airbus H225 Super Puma прийняті в експлуатацію службами Нацгвардії й Державною службою з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Як повідомила прес-служба МВС України, 21 грудня перші машини прибули в аеропорт Бориспіль.

Ще 14 липня цього року МВС підписав з Францією контракт щодо закупівлі 55 гелікоптерів Airbus Helicopters для системи авіабезпеки України.

До кінця 2021 року українська сторона ще повинна отримати: 21 гелікоптер Н225 Super Puma, 10 - Н145 і 24 машини Н125 - всього 55 вертольотів для всіх служб компетенції МВС.

Завдяки новим гелікоптерам ДСНС зможуть транспортувати хворих і гасити масштабні пожежі. Державна прикордонна служба - охороняти і моніторити українські кордони. Нацполіція - виконувати спеціальні поліцейські функції і розшукувати злочинців. Національна гвардія - транспортувати військовослужбовців і техніку, проводити розвідку та виконувати спецоперації.

На базі Кременчуцького льотного коледжу створено спецбазу підготовки пілотів нових гелікоптерів. Цей заклад освіти тепер основна база навчання пілотів, техніків та обслуговуючого персоналу системи авіабезпеки МВС.

Загалом, за словами Авакова, планують створення 15 вертолітних баз, для можливості за потребою добиратися в будь-яку точку України якомога швидше.

Теги: Аваков,МВС,ДСНС,аеропорт Бориспіль,гелікоптер

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео