Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Представники Мінагрополітики та ЄБА обговорили гармонізацію законодавства у сфері обігу ветеринарних

Представники Мінагрополітики та ЄБА обговорили гармонізацію законодавства у сфері обігу ветеринарних
83981 ПЕРЕГЛЯДІВ

13 березня 2018 року відбулася зустріч Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, генерального директора Директорату безпечності та якості харчової продукції Мінагрополітики Миколи Мороза та генерального директора Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Мінагрополітики Олександра Жемойди з представниками Комітету виробників ветеринарних препаратів Європейської бізнес-асоціації.

Учасники зустрічі обговорили актуальні питання налагодження ефективного діалогу між бізнесом, державними установами, а також активізації процесів гармонізації українського законодавства у сфері обігу ветеринарних препаратів, кормів та кормових добавок з нормами Європейського Союзу.

Голова Держпродспоживслужби зазначив, що з квітня поточного року набуває чинності Закон «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин». Наразі ведеться робота з приведення нормативно-правової бази у відповідність до вимог цього закону.

Крім того, за його словами, такі ж процеси відбуваються і щодо Закону «Про безпечність та гігієну кормів». Відповідно до урядового доручення всі необхідні підзаконні акти повинні бути схвалені до грудня 2018 року. Зараз разом із експертами проектів міжнародної технічної допомоги Держпродспоживслужба напрацьовує проекти нормативно-правових актів.

Крім того, Держпродспоживслужба отримала запрошення від Європейського агентства з питань продовольчої безпеки (EFSA) на зустріч, яка запланована на найближчий час, з метою узгодження майбутньої взаємодії.

Також ведеться робота над проектом закону про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів, який зараз проходить активне обговорення, зокрема за участю членів ЄБА, а також напрацювання законопроекту, який об’єднає в собі два закони - про карантин рослин і про захист рослин, і до цього процесу також залучаються представники бізнес-асоціацій.

Окремо учасники зустрічі обговорили шляхи боротьби з фальсифікованою продукцією кормів, кормових добавок та ветеринарних препаратів, питання ліцензування дистриб’юторів цієї продукції, а також напрацювання нової редакції Закону «Про ветеринарну медицину».

Зазначимо, що зустрічі Голови та фахівців Держпродспоживслужби з представниками бізнес-асоціацій відбуваються на регулярній основі і дозволяють врегулювати актуальні питання, які стосуються функціонування конкретної сфери ринку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео