Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Зрадник чи ні? Справа Петра Порошенко. Одна з найгучніших подій в українській політиці цього тижня

Зрадник чи ні? Справа Петра Порошенко. Одна з найгучніших подій в українській політиці цього тижня
277898 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна та світ затамували подих і активно обговорюють справу проти Петра Олексійовича. Суд над, яким відбувся 17 січня. Тривав цілих 11 годин.

В судовій залі була настільки напружена атмосфера, що судді, який розглядає це провадження викликали швидку допомогу. Все це відбувалося у Печерському районному суді міста Києва.

Нагадаю трішки, як це починалося. В кінці минулого року п’ятому Президенту України хотіли вручити запрошення на суд. Одразу зробити це не вдалось, як виявилось політик разом зі своєю дружиною поїхав закордон у турне Європою, і пообіцяв повернутися на виклик в січні цього року.

Так і сталось, зранку в аеропорту «Жуляни» доволі яскраво з’явився Петро Олексійович, який летів рейсом з Варшави. Близько 15 хвилин співробітники летовища встановлювали особу діючого народного обранця. Трішки задовго чи не так?

Врешті екс- президенту віддали документи і випустили з терміналу. Де на нього чекали багато прихильників «Європейської солідарності» та соратників. Приблизно 15 000 людей. Через певний час аеропорт зупинив ,на деякий час, свою роботу через дзвінок про мінування.

Одразу по прильоту Порошенко разом з дружиною вирушили до суду. Його підтримка також. Рішення в той день так і не винесли. Судове засідання перенесли на 19 січня.

І в цей день, 19- го числа, знову під Печерським районним судом зібралось велике скупчення людей, які підтримують колишнього очільника держави. Також ситуацію контролювали досить чимало правоохоронців.

Вирок суду: випустити Петра Порошенко під особисте зобов’язання. Також суд зобов’язав колишнього президента України здати закордонні паспорти. До того ж на майно Петра та Марини Порошенко наклали арешт.

Також екс- президент не має права покидати Київ та виїжджати за межі Київської області. Про це він має говорити зі слідчим.

Петро Олексійович в судовому залі сказав: «Це ще не перемога». Адвокати політика заявили, що будуть оскаржувати рішення суду та подавати апеляцію. Прокурори також не задоволені вироком і вже готові оскаржувати.

Тобто ця історія матиме ще продовження. А нам залишається спостерігати, який же буде остаточний вирок. Підтримувати чи ні екс очільника- це вибір індивідуальний для кожного з нас.

Але, якщо говорити про цю справу, то варто згадати і позитивні зміни в нашій державі за час президентства Порошенка. Його політична сила має європейську ідею. Щодо решти це справа судових органів.

Теги: Петро Порошенко,Печерський суд,політика,Марина Порошенко,Європейська Солідарність,вирок суду

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео