Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ізраїль і США з 2019 року виходять з членства ЮНЕСКО.

Ізраїль і США з 2019 року виходять з членства ЮНЕСКО.
168020 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже в перший день 2019 року обидві країни повідомили про офіційний вихід з ЮНЕСКО.

В організації заперечують зв'язок євреїв та Єрусалима - повідомив уповноважений посол Ізраїлю в ООН Денні Данон. А влада США своє рішення пояснює, як підтримку ізраїльтян.

Ця подія - кульмінація процесу, запущеного понад рік тому, через занепокоєння з приводу упередженості організації щодо Ізраїлю.

Хоча вихід носить, здебільшого, процедурний характер, він все ж є вагомим стосовно ЮНЕСКО, враховуючи, що США були одним із засновників організації та перераховували 80 млн доларів щорічно в її фонд.

Адміністрація президента Дональда Трампа направила повідомлення щодо виходу ще в жовтні 2017 року, після чого прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пішов за прикладом Вашингтона.

За словами критиків, організація, що базується в Парижі є форумом, де відкрито виражалося упереджене ставлення до Ізраїлю. Їхнє невдоволення викликала критика ізраїльської окупації Східного Єрусалима, оголошення давньоєврейських пам'ятників об'єктами палестинського культурної спадщини, а потім ще й прийняття Палестини в ЮНЕСКО як повноправного члена в 2011 році.

Нагадуємо, що в КМДА готують документи для внесення Хрещатика до списку спадщини ЮНЕСКО.

Теги: ООН,ЮНЕСКО,Єрусалим,США,Ізраїль

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео