Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

"Південноамериканський Трамп" офіційно став президентом Бразилії

"Південноамериканський Трамп" офіційно став президентом Бразилії
195822 ПЕРЕГЛЯДІВ

1 січня Жаір Болсонару офіційно вступив на посаду президента Бразилії. Про це повідомляє AFP news agency.

В минулому капітан армії, якого вже встигли назвати бразильським Трампом, під час своєї інавгураційної промови заявив про намір внести поправку до закону про володіння зброєю, покращити становище силових структур та підготувати підлітків і дітей «до ринку праці, а не до політичної войовничості». Жінка-сурдоперекладач переводила виступ новообраного президента жестовою мовою.

63-річний політик 6 разів переобирався в нижню палату парламенту. Восени в ході виборчої кампанії він пережив замах, внаслідок якого був госпіталізований та майже не брав участі в агітаціях. Попри це, Болсонару не вистачало всього 4% до перемоги в 1-му турі. А у другому турі за нього віддали свої голоси 55,5% виборців.

Нагадуємо, що раніше генпрокурор Бразилії Ракел Додж звинуватила в корупції, на той момент чинного президента країни, Мішель Темеру. Він був призначений виконуючим обов'язки президента 12 травня 2016 року, після початку процедури імпічменту президента Ділми Русеф. 31 серпня 2016 офіційно вступив на посаду президента Бразилії.

Теги: Жаір Болсонару,Дональд Трамп,інавгурація

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео