Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

АРСЕН АВАКОВ ПРОВІВ ЗУСТРІЧ ІЗ ЧЛЕНАМИ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ БІЗНЕС АСОЦІАЦІЇ

АРСЕН АВАКОВ ПРОВІВ ЗУСТРІЧ ІЗ ЧЛЕНАМИ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ БІЗНЕС АСОЦІАЦІЇ
83311 ПЕРЕГЛЯДІВ

13 березня, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зустрівся з представниками Європейської бізнес асоціації - найчисельнішого об’єднання 900 бізнес-компаній в Україні. Арсен Аваков - перший міністр внутрішніх справ, який провів подібну зустріч.

Він розказав представникам великих національних та міжнародний компаній про пріоритетні напрямки діяльності Міністерства в 2018 році, рівень безпеки в країні, а також реформу правоохоронних органів.

Окремо сторони обговорили співпрацю бізнесу та правоохоронних органів у протидії злочинам у сфері економіки, інтелектуальної власності, крадіжок з великовантажного транспорту та мереж логістичних перевезень, а також захисті телекомунікаційних мереж.

Міністр повідомив, що ініціюватиме низку зустрічей із керівництвом Національної поліції України, аби налагодити конструктивний діалог, а також вирішити проблемні питання. Арсен Аваков зазначив, що не дивлячись на значні труднощі, з якими довелося боротися під час реформування системи, суспільство сприймає правоохоронців все краще.

«При всіх труднощах, з якими ми стикнулися, ми бачимо, що суспільство приймає поліцейських все краще. Звісно, ми маємо певні проблеми в системі. Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції постійно затримує недобросовісних правоохоронців, які не чисті на руку або кришують якийсь заборонений бізнес. Але це все робочі моменти. Реформа закінчиться тільки тоді, коли керівні посади займе молодь, яка зараз починає всій робочий шлях», - сказав Міністр.

Арсен Аваков нагадав, що Міністерство внутрішніх справ – це вже давно не міністерство міліції.

«В основі держави є закон, порядок і чітко діюча економіка. І МВС – це цивільна інституція, на чолі якої знаходиться Міністр, який є лобістом і супервайзером ключових органів виконавчої влади», - зазначив він.

Арсен Аваков наголосив, що велику проблему для бізнесу становлять економічні злочини. І важливо розуміти, що боротися з ними силовими методами майже не можливо. Тому, за словами Міністра, ними повинні займатися аналітичні центри.

«Ми створили у Нацполіції новий Департамент захисту економіки. Але протягом тривалого терміну я дискутую і наполягаю на тому, що поліція, як і інші правоохоронні органи, не повинна займатися розслідуваннями економічних злочинів. Мова йде не про те, щоб створити нову службу фінансових розслідувань – це аналітичний орган, головна зброя якого – аналіз ситуації, що відбувається», - сказав Арсен Аваков.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео