Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Quest Pistols повертаються з новою україномовною музикою

Quest Pistols повертаються з новою україномовною музикою
334863 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нерідко бувають ситуації, коли люди зустрічаються зовсім випадково і з цього виходить щось грандіозне. Інколи досить можливо трошки банальної та вже клішованої, але ніякової зустрічі на вулиці. В таких ситуаціях створюються нові пари, починаються стартапи, а буває виходять справжні творчі союзи. А що, коли люди зустрілися на роботі? Почали спілкуватися, дружити, але їх спеціальність абсолютно не була пов'язана з тим, що зробило їх відомими? Що буде, якщо музична кар'єра почалася дуже несподівано і фактично стала результатом першоквітневого жарту? Правильно, це вийде Quest Pistols.

Quest Pistols насправді досить відома група. Дійсно, в 2007 році вони першочергово були створені в якості жарту на 1 квітня. До того вони були шоу-балетом, який танцював з іншими учасниками телешоу "Шанс". Але продюсерам було цікаво, чи зможуть хлопці не тільки танцювати, а й співати, тим паче вони вже непогано здружилися і мали свій досить-таки неповторний імідж. І на диво для всіх перша пісня, яку було випущено, стала дуже і дуже успішною.

Взагалі хлопці, що стали учасниками цього гурту, ніколи особливо про музичну кар'єру не задумувались. Вони були дуже талановитими танцюристами, їх рухи насправді дивували публіку, адже вони танцювали брейкданс так, як мало хто це вміє. Будучи хореографами для номерів інших, вони надивилися на те, як співають інші. Але про те, щоб самостійно це робити і створювати свої пісні – мови ніколи не йшлося. Та продюсери шоу таки вмовили хлопців у восьмому сезоні прийняти участь одному з ефірів програми "Шанс", тим самим здивувати глядачів, які вже звикли до того, як вони танцюють. Їх суперником став Дмитро Коляденко, який також був танцівником та хореографом. Але в результаті, створивши досить провокативний образ з піснею, яка дуже добре застрягала в голові, вони змогли перемогти. Загалом же у своєму сезоні вони тоді зайняли четверте місце, що вже було дуже непогано для людей, які раніше ніколи не планували займатися музикою.

Згодом у гурту почали з'являтися нові треки і вони відправилися в тур по Україні. Не маючи музичної освіти, хлопці хоч і не відрізнялися великим діапазоном голосу чи якимось дуже специфічним вокалом, але досить сильно "чіпляли" аудиторію та змушували їх з разу в раз ходити на концерти. Гурт перемагав у кількох номінаціях на різних преміях, їхні пісні буквально звучали "з кожної праски". Але окрім України вони почали розвивати свою творчість і у росії, адже всі їх треки були російськомовними. Згодом продюсер гурту Юрій Бардаш почав творити якусь трохи незрозумілу річ – буквально за дуже маленький період часу склад колективу починає змінюватися, ще й дуже швидко. Спочатку з'являється повідомлення про те, що фактично головний вокаліст Антон Савлепов вирішив піти. Потім це спростовується, а згодом у групі з'являється четвертий учасник. Буквально майже одразу групу покидає людина, яка була там з самого початку – Костянтин Боровський. Невдовзі залишаються взагалі дві людини – це Антон Савлепов та Микита Горюк, а вже в квітні 2014 року до них приєднуються одразу три учасники. Таким чином тріо перетворилося на квінтет. Вони більше зосередилися саме на танцювальний частині і в результаті стали шоу-проектом, а не музичною групою. І вже скоро, на перетині 2015 та 2016 років від першочергового складу не залишилося зовсім нічого. Його покинули абсолютно всі ті, хто були біля витоків "Квестів". Ці учасники створили свій окремий гурт, який називався "Агонь". Але і цей бенд у такому складі проіснував не так довго. Адже вже у 2017 році один із учасників покинув гурт задля того, щоб зайнятися власною кар'єрою. Але хлопці, що залишилися, потім і у форматі дуету продовжували працювати та навіть створили ще один альбом.

Але як усі ми, так і виконавці коли почалась повномасштабна війна були шоковані. Можна сказати, що особливо болючим це стало для Антона Савлепова, який родом з невеликого населеного пункту Куп'янського району. Це селище було окуповане протягом семи місяців. І можливо саме це стало причиною, того що "золотий" склад групи вирішив зібратися разом, хоча вони довгі кілька років не співпрацювали. У різних інтерв'ю вони казали про те, що вони не зійшлися характерами, не можуть працювати разом та постійно сваряться. Але влітку 2022 року вони все ж вирішили зійтися та зробити благодійний тур на підтримку України. Виступаючи в різних європейських містах, вони почали розуміти, що дійсно засумували за цією енергетикою публіки. Саме тому можна казати про те, що гурт Quest Pistols вирішив таки відновити свою діяльність. Але була невелика проблема – музика російською мовою. Та як виявилося, справжньою проблемою для хлопців це не стало. Не так давно було випущено нову пісню, яка є перекладом старого хіта. Пісня "Ти так красива" раніше звучала буквально звідусіль. Тепер україномовна варіація пісні – "Ти неймовірна" має змогу повторити це.

На диво для всіх шанувальників, хлопці не збираються зупинятися. Вони планують перекласти інші свої пісні, а також писати нову україномовну музику. Вони відкрили справжню нову сторінку у своїй творчості і сподіваються, що своїми треками вони можливо комусь дадуть наснагу для того, щоб займатися музикою, комусь підкинуть натхнення перекласти свої старі треки, адже насправді вони одні з перших, хто це почав робити після повномасштабного вторгнення. Окрім цього хлопці у своїх соціальних мережах допомагають зборами. Наприклад Антон Савлепов постійно викладає у своїх сторіс посилання на інші збори, тим самим допомагаючи інколи закривати такі ситуації, які висіли до того не один тиждень.

Тож насправді цікаво, як буде розвиватися група далі. Чи не повторять вони стару свою історію і не розпадуться так, як це було колись. Час покаже. Та поки що вони сподіваються, що якнайшвидше війна в Україні буде виграла нами та вони зможуть нарешті дарувати свою творчість українцям не лише в європейських країнах, а і у себе вдома.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео