Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

БК Дніпро став володарем Суперкубка України з баскетболу

БК Дніпро став володарем Суперкубка України з баскетболу
236109 ПЕРЕГЛЯДІВ

За сумою двох зустрічей команда Дениса Журавльова переграла «Хімік».  21 вересня 2019 року був розіграний перший трофей сезону в українському баскетболі. Двоматчеве протистояння виграв БК "Дніпро", який здобув перемогу  у гостьовому  матчі у южненського "Хіміка" з рахунком 78:63, а в другому, домашньому, програв 82:85.  Дніпро першими відкрили рахунок у матчі: форвард Дмитро Глєбов спочатку заробив і реалізував енд-ван, а після цього додав ще два очки в наступній атаці. Хімік ж перші очки з гри набрав  лише на четвертій хвилині матчу. Ще через хвилину команди вирушили на хвилинну перерву, а статистика свідчила зовсім не втішну кількість точних кидків з гри для гостей - 1/12 саме стільки закинув Хімік за стартові хвилини зустрічі. Однак, южненці оформили ривок 6:0 в кінцівці періоду і змогли підібратися до Дніпра на відстань усього одного бала. У другому періоді команди продовжили грати практично рівно, не відпускаючи один одного у відрив. У Дніпра добре працював Глєбов, який заробив 9 очок за першу половину, а в Хіміка кращим був Вільямс - на рахунку американця 9 балів. Завершилася ж перша половина при рахунку 47:40 на користь господарів паркету. Третя десятихвилинка розпочалася з активносты  від Глібова, який забив з середньої відстані, і від Вільямса, який також забив два, але ще і з фолом.

 

Після цього дніпрянам вдалося збільшити перевагу до 9 очок, але в останньому періоді команда Віталія Степановського все ж зуміла зібратися, скоротити відставання і навіть на останніх хвилинах вийти вперед у рахунку. За 2 хвилини до завершення гри юженци повели +5 і  здавалося, спіймали кураж, але все той же невтомний Дмитро Глєбов влучив  дальній кидок і виконав перехоплення в наступній атаці і  запал гостей дещо знизив.

В результаті Хімік переміг, але завдяки різниці першої гри, де Дніпро переміг +15 - саме дніпряни стали володарями Суперкубка України з баскетболу.

  Найрезультативнішим гравцем матчу, а також MVP фіналу став Дмитро Глєбов ("Дніпро"), який набрав 18 очок, зробив 5 підбирань і виконав 8 ассистов. "Дніпро" другий рік поспіль виграв Суперкубок.

 "Дніпро" - "Хімік" 82:85 (17:16, 23:21 24:22, 18:26), перший матч 78:63 на користь "Дніпра"

Хімік: Салліван (10), Горобченко (15), Югба (6), Войналович (3), Рябчук (14), Ковальов (13), Марченко (8), Вільямс (16), Козак, Рахімшаіков.

Дніпро: Санон (5), Корнієнко (15), Дугат (14), Глєбов (18), Фесенко (6), Тимофеєнко (10), Чумаков (10), Шундель (0), Закурдаєв (4), Сизов (0).

Був присутній на матчі і відомий бізнесмен Ігор Коломойський, син котрого Григорій дебютував в цей деньза Дніпро в офіційному матчі.

 

Автор Тимохін Дмитро

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео