Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини спорт: У напруженій біатлонній гонці серед чоловіків на етапі Кубка світу у Рупольдингу перем

Новини спорт: У напруженій біатлонній гонці серед чоловіків на етапі Кубка світу у Рупольдингу перем
105941 ПЕРЕГЛЯДІВ

У німецькому містечку Рупольдингу, пройшла чоловіча естафетна гонка, котра порадувала всіх глядачів на місцевому стадіоні.


У німецькому містечку Рупольдингу, пройшла чоловіча естафетна гонка, котра порадувала всіх глядачів на місцевому стадіоні. За рахунок спокійної поголи та відсутності опадів, спортсменам вдалося продемонструвати свої кращі якості, котрі вилилися в ефектні виступи чоловіків. У порівнянні з жіночим забігом (результати та ім’я переможниці були вже знайомі після першої половини забігу), чоловіки показали доволі щільний хід при якому лідери мінялись напрочуд часто.
У підсумку пальма першості дісталася норвезькому колективу, а на фініші впевнено відпрацював свій відрізок Еміль Свендсен, котрий почав краще виступати після хвороби. Це можна стверджувати по епізоду, який відбувся за 500 метрів до фінішної лінії, коли Еміль на підйомі обігнав на швидкості свого візаві з Німеччини Сімона Шемппа. Тому Шемпп разом із своїми партнерами по збірній здобули срібні нагороди, а замкнути п’єдестал пошани довелося росіянам.
Один із фаворитів на підсумковий успіх команда Франції втратила шанси на перемогу після вогневого рубежу під номером чотири (стійка) Сімона Дестьє, котрому прийшлося піти на додаткове коло. Сюрприз піднесли словенці, які були лідерами після половини змагань. Все це за рахунок Якова Фака та Клемена Бауера, але на останні рубіж були випущені більш слабкі учасники, котрі фінішували на підсумковому 7 місці.
Команда з жовто-блакитним прапором прийшла до фінішу лише на 11 рядку. Хоча склад наших співвітчизників був суттєво експериментальний, однак українці змогли показати рівний хід без суттєвих вибухів. Точність стрільби – стала одним із факторів стабільності, адже колектив відстрілявся гірше тільки німців, а ось хід був доволі слабким, що не дозволило потрапити до топ-8 команд. Із рівних виступів українців можна було відмітити хіба що Володимира Семакова, який відзначився безпомилковою стрільбою та зумів кілька секунд відіграти у лідерів забігу.
У Кубку націй збірна Норвегії зміцнила своє лідерство, а росіяни в боротьбі за другу сходинку всього на чотири очки випередили команду Франції. Далі розмістилася Німеччина, потім після суттєвого відриву йдуть австрійці, шоста позиція у Чехії. Українська збірна продовжує утримувати сьому сходинку, навіть збільшивши кілька відрив від переслідувачів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео