Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

"Киян" – добрий чарівник у кожному з нас

"Киян" – добрий чарівник у кожному з нас
398252 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кожна дитина є особливою для своїх батьків. І це прекрасно. Дійсно, будь-яка людина є унікальною і хоч всі ми різні – ми рівні. І кожен із нас прагне жити гідно, мати можливість втілювати свої плани та мрії в дійсність. Але є діти, яких особливими називають не лише їх батьки. Це діти з особливими потребами, які потребують лікування та реабілітації. Їм потрібна особлива турбота та піклування, які подарують можливість жити яскраво та повноцінно. І хоч програми лікування та реабілітації для таких дітей існують – вони не покривають усіх потреб та насправді не враховують реальну кількість дітей, які потребують підтримки. Тому фонд "Киян" і вирішив допомагати та змінювати ситуацію із порятунком тяжкохворих дітей.

Щороку тисячі дітей помирають від невчасно наданої медичної допомоги лише в Україні. Статистика дитячої смертності є й справді сумною,  причому змінювати цю ситуацію можливо. Тому у 2017 році кількома людьми було засновано програму порятунку тяжкохворих дітей, що згодом переросла у фонд. Використання успішного досвіду міжнародних організацій та бажання вплинути на формування культури благодійності в суспільстві – ось що об'єднало їх. Але у цій організації обходять позицію побудови діяльності на негативних речах, ту не звикли тиснути на жалість. Навпаки, позитивний настрій та добрі справи з посмішкою на обличчі – саме так тут прагнуть працювати. Місія "Киян" – це порятунок важкохворих дітей та зміна ставлення до дітей з особливими потребами у суспільстві. Профілактика, діагностика та лікування захворювань нервової системи, опорно-рухового апарату та інших важких хвороб у дітей, реабілітація тих, хто має функціональні обмеження чи потребує соціально-психологічної підтримки – все це є метою діяльності цієї організації. І саме тому вони успішно допомагають своїм підопічним.

Серед історій вдалої допомоги на сайті фонду можна знайти чимало дітей з дитячим церебральним паралічем. Наприклад, тут є історія двійнят, обидва з яких мають цю хворобу. За допомогою реабілітації вони змогли досягти досить хороших результатів та почати жити більш вільно. Але з початком війни родина дітей змушена була виїхати в більш безпечне місце, адже постійно спускатися в укриття та підніматися звідти було дуже проблемно, маючи двох дітей з інвалідністю. Саме через це курси реабілітації припинилися, а стан дітей погіршився. Та фонд зміг зібрати на новий цикл реабілітації для них, тож діти можуть далі продовжити свій шлях до здорового щасливого життя.

Ще одна історія успішного збору, при тому вже не вперше – це збір на допомогу близнюкам, що народилася глибоко недоношеними. Не дивлячись на всю допомогу лікарів – у них було виявлено вроджений імунодефіцит та розлад м'язового тонусу, вони мають затримку психо-мовленнєвого розвитку. І так само, як з попередньою історією, так і тут – успішну реабілітацію перервала війна. Через постійний стрес та страх у них навіть почався регрес, вони буквально стали втрачати навички, що здобували так довго. І фонд зміг зібрати для їх реабілітації необхідну суму, причому вже вп'яте. Діти отримали необхідну допомогу та продовжують свій розвиток.

Але є на сайті фонду і збори, які активні прямо зараз. Так, наприклад, п'ятирічний хлопчик із аутизмом потребує реабілітації. Але його родина має статус внутрішньо переміщених осіб, вони втікали із Лисичанська після початку повномасштабного вторгнення. І вони не можуть впоратися з такими витратами. Для прогресу у розвитку йому необхідна робота з вузьконаправленими спеціалістами, тому родина дитини дуже потребує підтримки.

Ще одна дитина, якій необхідна термінова допомога – це Кіра, яка має величезну кількість діагнозів. Вона має розщеплення хребта, вроджену дисплазія кульшових суглобів та підвивихи їх же, нижній млявий парапарез та затримку психо-мовленнєвого розвитку. Для того, щоб надавати якісну терапію потрібні чималі кошти. Дівчинка вже перенесла кілька операцій, прогрес вже є, але допомога їй потрібно постійно.

Це лише кілька історій дітей. А насправді їх величезна кількість. І кожна ця дитина хоче стати здоровою та мати можливість проживати своє дитинство так, як інші діти. Ці маленькі українці потребують допомоги небайдужих людей. І кожен зможе стати чарівником для цих дітей та підтримати їх у боротьбі за здоров'я. У фонді вірять, що ми можемо все. Тож давайте разом допомагати дітям з особливими потребами у їх прагненні жити щасливо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео