Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Згадаємо, як Дніпро відзначив День Вишиванки -2018

Згадаємо, як Дніпро відзначив День Вишиванки -2018
30236 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього року День Вишиванки в Україні відзначили 17 травня. В цей день на Фестивальному причалі Дніпра зібралися справжні патріоти країни, мешканці Дніпра та гості міста, які шанують свою рідну культуру та традиції.
Всесвітній день вишива́нки — Міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Серед його традицій — прийти у вишиванці на роботу, у школу, в садок. Останні роки українці по всьому світу почали влаштовувати святкову ходу у національному одязі. Також цей своєрідний флешмоб отримав розповсюдження і у соцмережах.
Організатором заходу став Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» та за участі Міжнародного благодійного фонду «Нова Україна». Свято вишиванки провели на Фестивальному причалі, де десятки дніпрян і гостей міста раділи і спілкувалися один з одним. Однією з родзинок свята стала відома куля бажань, яку учасники акції одягнули в оригінальну вишиванку. Розважав мещканців Дніпра популярний оркестр духових інструментів , які влаштували справжнє музичне шоу на березі головної річки країни.


Почесним гостем свята став керуючий Дніпропетровською єпархією Преосвященнійший Владика Симеон, який зазначив, що сьогодні саме вишиванка один з найбільш знакових символів, який об’єднує всіх українців-патріотів. Також серед почесних гостей на святі були присутні президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександр Володимирович Петровський, меценат та волонтер Еміль Карленовіч Арутюнян та заслужена артистка України, директор Дніпропетровського академічного музично-драматичного театра ім. Т.Шевченка – Оксана Іванівна Петровська. А також багато друзів. патріотів Дніпра та України,представників громадськості міста, духовенства, спорта та культури, діти духовно-просвітницького центру недільної школи «Українське Подвір’я» Дніпровської Єпархії УПЦ КП.


Гарному настрою посприяла і чудова погода. А сюрпризом для усіх присутніх став момент, коли усі разом відпустили у мирне повітря Дніпра сотні жовто-блакитних повітряних куль, символізуючих любов до країни та єдність дніпрян. На завершення спілне фото на згадку і для історії.

Автор: МБФС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео