Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Документальна стрічка про Україну продовжує отримувати нагороди

Документальна стрічка про Україну продовжує отримувати нагороди
167832 ПЕРЕГЛЯДІВ

Документальна картина «Віддалений гавкіт собак», який зняв датський режисер Сімон Леренг Вільмонт, отримав свою двадцять п’яту нагороду. Цього разу фільм відмітили нагородою престижної кінопремії у Нью-Йорку.

На щорічному кінофестивалі у Нью-Йорку нагородили фільм «Віддалений гавкіт собак», знятий датським режисером Сімоном Леренгом Вільмонтом у селі Гнатове Донецької області. Картина була удостоєна кінопремії Cinema eye Honors.

Головним героєм картини є десятирічний хлопчик – житель Донецького села, що знаходиться у зоні, що безпосередньо прилягає до місць бойових дій. Стрічка розповідає про складнощі життя людей, які змушені залишатися у небезпечному регіоні, ведучи щоденну боротьбу за існування. Знімали картину протягом двох років, у 2015 – 2017 роках.

Крім американської премії, фільм датського режисера вже здобув безліч європейських і міжнародних нагород. Загалом у світі стрічка отримала 25 різних відзнак, а також номінувався Європейською кіноакадемією на звання найкращої документальної картини.

У грудні стало відомо, що «Віддалений гавкіт собак» внесли до шорт-лісту премії «Оскар», що відбудеться у першій половині 2019 року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео