Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В уряді запропонували відкрити природний парк на Херсонщині

В уряді запропонували відкрити природний парк на Херсонщині
84498 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабінет Міністрів прийняв рішення про створення нового природного парку. Згідно з нормативним актом, прийнятим в уряді, новий об’єкт буде відкритий у Херсонській області. Цей крок був ініційований природоохоронними організаціями і покликаний зберегти місцевий ландшафт.

10 січня Кабінетом Міністрів було прийняте рішення про заснування національного природного парку. Офіційний нормативний акт, що декларує це рішення, передбачає відкриття парку в межах Херсонської області. Згідно з документом, прийнятим у Кабміні, майбутній національний парк матиме назву Камінська Січ і займатиме територію площею 12,2 тисячі гектарів.

Створення національного парку є ініціативою місцевих природоохоронних та наукових організацій. Обґрунтуванням пропозиції відкрити національний парк є необхідність збереження місцевого ландшафту, у тому числі потреба в захисті Нижньодніпровського парку.

Обрана для парку місцевість відома ще й тим, що на цій території перебуває могила Костя Гордієнка, який був відомим кошовим отаманом за часів Запорізької Січі. Щоправда, доля потенційного парку залежатиме від вердикту Президента – рішення не може набрати чинності доти, доки його не підпише голова держави.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео