Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У столиці планують створити ландшафтний заказник

У столиці планують створити ландшафтний заказник
140381 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Дарницькому районі столиці може з’явитися новий ландшафтний заказник. Остаточне рішення ще не прийняте, однак відповідний проект уже розглянули і проголосували депутати Київської міської ради, про що стало відомо з повідомлення прес-служби структури.

Згідно інформації, наданій прес-службою та офіційним інтернет-сайтом Київської міської ради, 27 лютого на засіданні комісії, що займається питаннями будівництва, архітектури та землекористування депутатами був розглянутий проект про створення нового ландшафтного заказника на території міста.

Згідно проекту, майбутній об’єкт місцевого значення матиме назву «Осокорківські луки». Цей документ передбачає створення заказника з південного боку озера Тягле, що знаходиться у столичному Дарницькому районі. Попередньо площа майбутнього екологічного об’єкта складе 148 гектарів.

За повідомленням Олександра Міщенка, голови профільної комісії, яка ініціювала та розглядала проект заказника, ця територія була обрана не випадково. Місцевість для майбутнього заказника дуже цінна з екологічного погляду: ділянка розташована вздовж Дніпровського екологічного коридору. Ця природна зона багата на флору та фауну, численні представники якої внесені до Червоної Книги України.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео