Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Методичні здобутки викладачів кафедри загальної педагогіки та андрагогіки

Методичні здобутки викладачів кафедри загальної педагогіки та андрагогіки
422972 ПЕРЕГЛЯДІВ

1 грудня 2022 р. завідувач кафедри загальної педагогіки та андрагогіки, доктор педагогічних наук Володимир Мокляк та докторка педагогічних наук Леся Петренко взяли участь у Всеукраїнському науково-практичному онлайн-семінарі на тему: «STEM-освіта: практичний кейс, цифрові ресурси для підвищення кваліфікації освітян. ЄАС».

Під час семінару було обговорено стан та актуальні питання розвитку STEM-освіти в Україні; STEM-освіта: практичний кейс; STEM-освіта: ідеї, ресурси, можливості; STEM-школа: напрями роботи в 2023 році; партнерство пліч-о-пліч; ознайомлено педагогічних працівників з проблемами та ресурсами професійного розвитку з питань STEM-освіти. Репрезентовано актуальні питання, які стосуються: ресурсів для педагога: методичні аспекти впровадження STEM-освіти; систему підвищення кваліфікації педагогів з питань STEM; STEM-заходи: ідеї, здобутки, перспективи; STEM-освіта: від навчання до реального життя.

Набуті знання імплементовані в освітній програмі другого (магістерського) рівня вищої освіти «Теорія і практика STEMосвіти» на базі кафедри загальної педагогіки та андрагогіки фізико-математичного факультету. STEM-освіта має вирішальне значення для задоволення освітніх потреб сучасного світу, який постійно змінюється. Розвиток гнучких навичок (критичне мислення, орієнтація на ІТ, креативність, міжгалузева спеціалізація, багатомовність) найкраще забезпечується за допомогою STEM-навчання, який органічно поєднує природничі науки, математичні навички, технологічну, інформаційну, комунікаційну та художню обізнаність.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео