Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні запроваджують сертифікацію вчителів молодших класів

В Україні запроваджують сертифікацію вчителів молодших класів
195749 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2019 році в Україні розпочнеться сертифікація вчителів початкової школи. Цей проект буде пілотним, тому поки не стане обов’язковим для всіх викладачів.

Міністерство освіти і науки повідомляє про старт нового проекту, призначеного для викладачів молодшої школи. Проект передбачає проходження викладачами початкових класів перевірки їхніх знань і навичок. Головною метою сертифікації є виявлення талановитих та ініціативних спеціалістів та їх стимулювання, заохочення викладачів, які запроваджують у своїй роботі сучасні освітні технології.

Процес сертифікації передбачає кілька етапів. Перший – перевірка практичної діяльності викладача Держслужбою якості освіти. Цю функцію виконуватиме спеціальна комісія, що складається з незалежних експертів. Другий етап – зовнішнє незалежне тестування, заплановане на період весняних канікул. Третя важлива складова сертифікації – оцінка електронного порт фоліо викладача, що складатиметься за певними правилами.

Експертна комісія складатиметься з фахівців Українського центру оцінювання якості освіти та інших державних спеціалізованих організацій.

Оскільки сертифікація є пілотним та експериментальним проектом, вона не є обов’язковою. Тому її не проходження не передбачатиме жодних негативних наслідків для вчителів. На першому етапі таке оцінювання розраховане всього на одну тисячу учасників. Брати участь у ньому можуть лише викладачі, які мають стаж роботи від 2 років.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео