Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Заробітна плата викладачів вищої школи з нового року зростає на 20 %

Заробітна плата викладачів вищої школи з нового року зростає на 20 %
195755 ПЕРЕГЛЯДІВ

На 20 відсотків вищою буде заробітна плата викладачів вищих навчальних закладів у новому році. Відповідна постанова, прийнята урядом 18 грудня минулого року, визначає порядок і термін підвищення ставок для педагогічних працівників вищої ланки.

18 грудня урядом було прийнято постанову, відповідно до якої з початку 2019 року педагогічні працівники вищої школи отримають підвищення заробітної плати на 20 відсотків. Міністр освіти Лілія Гриневич пояснила необхідність прийняття такого рішення Кабінетом Міністрів: кілька років поспіль підвищення заробітної плати стосувалося представників інших освітніх рівнів – дошкільного виховання і середньої школи. Натомість викладачі університетів і академій були змушені чекати своєї черги. Минулого року освітяни вже піднімали питання недооціненості власної праці, зазначаючи, що шкільний вчитель заробляє більше, ніж доцент в університеті. У зв’язку з цим спеціалісти профільного міністерства прийшли до висновку, що підвищення доходу викладачів вищої школи вже давно є на часі.

Зарплати представників інших освітніх рівнів протягом року також виростуть. Подібно іншим бюджетним працівникам, вони отримають підвищення заробітної плати у розмірі 9 відсотків.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео