Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Правила навчання у Польщі для українців зміняться

Правила навчання у Польщі для українців зміняться
196587 ПЕРЕГЛЯДІВ

Польща боротиметься з напливом мігрантів, які в’їжджають до країни під виглядом студентів. Іноземці, які мріють легалізуватися у Євросоюзі, будуть ретельно відстежуватися. На це спрямований новий закон, вже підписаний польським президентом.

Анджей Дуда, президент Польщі, затвердив зміни до закону про мігрантів. Поправки передбачають більш жорсткі норми щодо перевірки іноземців, які подають документи для навчання у польських університетах. Як відомо, чимало мігрантів, у тому числі українців, використовують таку можливість для закріплення і легалізації у Євросоюзі.

Фактично новий закон буде обмежувати можливості нелегальних мігрантів. Крім того, цей документ має адаптувати законодавство Польщі до директив Європейського парламенту та Ради Євросоюзу. Поправки до закону мають під собою грунт. За статистичними даними 2018 року, з метою отримання освіти до Польщі приїхали 72 тисячі іноземців, серед яких 35 тисяч – громадяни України. Найбільш популярні серед української молоді виші – Краківський університет та Варшавська торгова школа.

Загалом понад 2 мільйонів українців зараз навчаються або працюють у сусідній державі. При цьому повідомляють, що польські роботодавці самі закликають українську молодь, пропонуючи працевлаштування.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео