Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За ухилення від строкової військової служби 20-річному призовнику винесено обвинувальний вирок

За ухилення від строкової військової служби 20-річному призовнику винесено обвинувальний вирок
28678 ПЕРЕГЛЯДІВ

Рік обмеження волі з однорічним терміном випробування визначив суд достатнім покаранням 20-річному юнакові, який порушив ст. 65 Конституції України і Закон України «Про військовий обов`язок і військову службу» та умисно ухилився від проходження строкової служби в рядах Збройних Сил України.

У ході судового розгляду встановлено, що у листопаді 2018 року 20-річний мешканець Краматорська, визнаний придатним для проходження строкової військової служби та зарахований до команди членів екіпажів бойових машин піхоти, отримавши під підпис повістку, без поважних причин не прибув до Краматорського міського військового комісаріату Міністерства Оборони України для відправлення до обласного збірного пункту та відправки у військову частину ЗСУ.

Суд погодився з аргументованими доводами Краматорської місцевої прокуратури щодо наявності у парубка прямого умислу на ухилення від призову, тож виніс йому обвинувальний вирок.

Довідково: у 2018 році за процесуального керівництва Краматорської місцевої прокуратури до суду спрямовано 5 обвинувальних актів стосовно громадян, які ухилились від строкової служби; за 6 місяців 2019 року – 6. За усіма кримінальними провадженнями ухвалено обвинувальні вироки.

Теги: #законісправедливість #Донецькаобласть #ЗСУ

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео