Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Києві презентували благодійний фонд "Вільна Білорусь"

У Києві презентували благодійний фонд "Вільна Білорусь"
369459 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фонд покликаний допомогти білоруським добровольцям, які воюють проти спільного ворога в лавах ЗСУ, а також сформувати умови для повалення злочинного режиму лукашенка.

Про цілі фонду поінформував його керівник Олексій Францкевич 15 листопада у Києві на пресконференції на тему: «Вільна Білорусь: нейтральний сусід чи союзник».

"Ми зареєстрували благодійний фонд "Вільна Білорусь". Його метою є сприяння білорусів в Україні у досягненні перемоги над нашим спільним ворогом росією, створення умов для деокупації Білорусі та відновлення суверенітету народу Білорусі над Республікою Білорусь", - сказав він.

За словами Францкевича, завданнями організації є консолідація зусиль білорусів в Україні та за її межами у сприяні українському народу в боротьбі з російською військовою агресією, у тому числі надання допомоги Збройним cилам України, біженцям і тимчасовим переселенцям, проведення інформаційної кампанії, спрямованої на формування антивоєнної громадської думки в Білорусі, інформування населення про воєнні злочини, які скоюють російські окупанти та їхні білоруські поплічники проти українського народу, розвиток волонтерського руху білорусів в Україні.

Окрім того, фонд сприятиме демократичним силам Білорусі в протидії деспотизму та авторитаризму, інформування населення Білорусі про злочини режиму лукашенка та його антинародну діяльність.

"У фонд ми запросили представників політичних партій Білорусі, організацій, ініціатив, волонтерів. Ми будемо робити все можливе, щоб перемогти нашого спільного ворога російську імперію, ми будемо обмірковувати питання визнання Білорусі тимчасово окупованою територією, питання деокупації Білорусі і питання визвольного партизанського руху в Білорусі", - зазначив керівник фонду.

Коментуючи зміну вектора діяльності з допомоги білорусам, які були змущені залишити країну, тікаючи від політичних переслідувань, до допомоги тим співвітчизникам, які воюють у підрозділах ЗСУ, Францкевич зауважив, що наразі всім стало зрозуміло, що доки існує російська імперія в її нинішньому вигляді, звільнення Білорусі неможливе.

"Після перемоги України над російською федерацією в нас з'явиться можливість розпочати процес деокупації, звільнення всіх політичних в'язнів у Білорусі і запуску демократичних процесів, щоб Білорусь стала вільною і незалежною країною", - спрогнозував він.

Нагадаємо, 22 жовтня  БФ “Вільна Білорусь” вперше зібрав білорусів, які вважають свою батьківщину окупованою російською федерацією і готові боротись за відновлення її незалежності та суверенітету. Захід провели у польському Жешуві. Темою першої Конференції була “Війна в Україні. Деокупація Білорусі”. Пише NewsPrice

Три десятка учасників з Білорусі, України, Польщі, Литви, а також представники Чеченської республіки Ічкерія, користуючись закритим форматом проведення заходу, відверто обговорили роль оборонної війни України, яку вона веде проти загарбницької, терористичної агресії російської федерації, для звільнення пострадянського простору від кремлівського іга, а також про перспективи деокупації Республіки Білорусь.

Автор: NewsPrice

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео