Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи можливо повернути ліки в аптеку?

Чи можливо повернути ліки в аптеку?
223729 ПЕРЕГЛЯДІВ

У зв’язку з набранням чинності закону про повернення медичних засобів спеціалісти профільного Міністерства пояснили умови і вимоги такої процедури. Для можливості повернення споживач повинен надати встановлений законодавством пакет документів і довести доречність свого рішення.

У Міністерстві охорони здоров’я уточнили, яким чином українці можуть скористатися можливістю повернення ліків в аптеку. Відповідний закон був прийнятий парламентаріями ще наприкінці минулого року. Згідно цьому нормативному акту, споживачі мають право вимагати кошти, сплачені за ліки, або просити заміну препаратів аналогічним, у випадку неналежної його якості. Набрав сили документ з початку 2019 року.

Фахівці Міністерства охорони здоров’я звертають увагу на певні нюанси нового закону. Так, він передбачає ряд умов, які покупець повинен виконати перш ніж його вимогу буде задоволено. Для повернення грошей або заміни препарату покупець повинен довести, що медичний препарат має неналежну якість. Для цього він може надати відповідний висновок Державної служби України з лікарських засобів або розпорядження від Держлікслужби про заборону обігу конкретного препарату.

Таким чином, для задоволення вимоги про повернення громадяни мають самостійно довести наявність певних підстав, провівши необхідні перевірки за власний рахунок. Критики нового закону звертають увагу на тривалість і високу вартість цієї процедури.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео