Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У рамках медичної реформи запровадять телемедицину

У рамках медичної реформи запровадять телемедицину
56743 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом року в Україні розпочнеться впровадження телемедицини – нової системи, призначеної для роботи сільських лікарів у лікуванні серцево-судинної системи, цукрового діабету та інших захворювань. Телемедицина розпочне роботу у тестовому режимі і функціонуватиме поки у п’ятьох областях.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили про інновації, що очікують Україну протягом 2019 року. Одним з таких нововведень стане телемедицина. Цей винахід призначений для осучаснення сільської медицини. За допомогою спеціальної системи лікарі, які працюють у сільській місцевості, зможуть швидко і якісно отримувати консультації профільних спеціалістів з обласних або районних центрів.

Протягом 2019 року профільне міністерство планує запустити програму телемедицини у п’яти областях України – Вінницькій, Харківській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Полтавській. Вона буде застосовуватися для лікування серцево-судинних захворювань, астми, цукрового діабету та хвороб шкіри. Найближчим часом повідомлять, які амбулаторії у вибраних регіонах візьмуть участь у пілотному проекті цієї реформи.

Крім запуску цієї програми, у рамках реформи медицини передбачають побудову 4223 амбулаторій у сільській місцевості. За офіційним повідомленням, будівництво 517 з них уже розпочато. У планах на цей рік також – закупівля службових автомобілів.

 

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео