Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Уляна Супрун закликала не боятися дріжджів

Уляна Супрун закликала не боятися дріжджів
168593 ПЕРЕГЛЯДІВ

Очільниця Міністерства охорони здоров’я України продовжує розвінчувати популярні міфи про шкідливість тих чи інших продуктів харчування. Цього разу Уляна Супрун закликала українців не вірити інформації про небезпеку дріжджів, пояснивши, чому саме.

Уляна Супрун, яка виконує обов’язки Міністра охорони здоров’я, розвінчала черговий стереотип. Урядовець розповіла, чому дріжджовий хліб не лише не шкідливий для здоров’я людей, але й у незначній кількості може бути корисним.

Аналізуючи вплив дріжджових продуктів на організм, Супрун розповідає, що собою являють дріжджі як такі. Фактично це найпростіші грибки, що перетворюють цукор на вуглекислий газ. Завдяки цій дії цей продукт здатний зробити хліб рихлим і поживним. Жодних доказів шкоди для здоров’я від такого ефекту, за словами в.о. міністра, немає. Більше того, за результатами досліджень, дріжджі збагачують готову страву вітамінами, амінокислотами та залізом.

Один з розповсюджених міфів – дріжджі розмножуються в організмі людини і чинять шкоду її здоров’ю. Супрун заперечила і цей факт – як відомо, у спеченому вигляді грибки не виживають, тож до травної системи споживача потрапляють вже у неактивному стані.

Враховуючи це, Уляна Супрун заперечила, що дріжджі призводять до проблем зі шлунком та стають причиною раку. Ці факти несправедливі і недоведені наукою. Вони розповсюджуються у ЗМІ з метою пропаганди бездріжджового харчування. Усім же, хто боїться споживати класичну випічку, в.о. міністра радить обирати цільнозерновий хліб.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео