Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Запуск безкоштовної діагностики здоров’я можуть відкласти

Запуск безкоштовної діагностики здоров’я можуть відкласти
57561 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 1 липня повинна була стартувати програма безкоштовної діагностики, яку Міністерство охорони здоров’я анонсувало ще минулого року. Однак голова НСЗУ Олег Петренко висловив сумнів у тому, що його відомство встигне запустити програму до означеної дати.

Олег Петренко, який очолює Національну службу здоров’я України, розповів, чому запуск обіцяної програми безкоштовної діагностики може бути відкладений на певний час. За його словами, технічні умови можуть перешкодити вчасному старту програми. У першу чергу медичні заклади вторинного рівня потребують більш ретельної матеріально-технічної підготовки. Імовірніше, її початок буде перенесений на кілька місяців.

Програма «Безкоштовна діагностика» має чіткий перелік послуг, які будуть надаватися громадянам на безоплатній основі. Це передусім рентген (загалом 5 видів), УЗД (6 видів), ехокардіографія, маммографія, ендоскопія, біопсія, видалення новоутворень різного характеру та деякі інші базові маніпуляції. Загалом 54 діагностичні та лікувальні послуги ввійшли до програми, а на реалізацію цієї інновації у бюджеті було закладено 2 мільярди гривень.

Як повідомляли у НСЗУ, користуватися можливостями програми зможуть усі громадяни, які підписали декларацію з лікарем. На всі обстеження та аналізи направлятиме терапевт. Надаватимуть послуги в рамках програми державні та приватні діагностичні центри, які укладуть відповідний договір з НСЗУ.

Теги: безкоштовна діагностика,програма,реформи,липень,Україна,НСЗУ

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео