Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Різдво українці зможуть побачити Томос

251550 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Різдво Томос зможуть на власні очі побачити всі бажаючі. Офіційні джерела Православної Церкви України повідомила, що у цей святковий день він протягом дня перебуватиме у Софії Київській, де проходитиме святкова літургія.

Прес-центр Української Православної Церкви повідомив, що 7 січня, у свято Різдва Томос, що дав Україні власну незалежну церкву, буде вільний для загального доступу. З 8 години ранку до 6 години вечора він перебуватиме у соборі Софії Київської. Після закінчення святкової літургії цей важливий для української православної церкви перенесуть до трапезного храму Софії, де залишать до вечора для огляду прихожанами.

Довгоочікуваний документ голові Української православної церкви Митрополиту Епіфанію передасть Патріарх Варфоломій напередодні Різдва 6 січня. Вхід для всіх відвідувачів буде вільним. Тим не менше, як вже оголосили, сама літургія не буде відкритою для всіх бажаючих з міркувань безпеки. Громадяни зможуть від початку до кінця побачити літургію на великих екранах, встановлених на Софійській площі.

Сам документ Петро Порошенко отримає під час своєї поїздки до Туреччини 5 – 6 січня. У ході цього візиту Президент відвідує Вселенський Патріархат і матиме зустріч з Патріархом Варфоломієм.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео