Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українські церкви поступово залишають Московський патріархат

Українські церкви поступово залишають Московський патріархат
84581 ПЕРЕГЛЯДІВ

Низка громад Прикарпаття прийняли рішення про перехід до Православної церкви України. Остаточно повідомили про зміну патріархату у церквах Коломиї та села Похівка Івано-Франківської області. Таке рішення було прийнято 13 січня під час збору місцевих громад.

Православні церкви Коломиї та села Похівка, що на Прикарпатті, які раніше підпорядковувалися Московському Патріархату, відтепер належатимуть до Православної церкви України. Першою в Івано-Франківській області з Московського патріархату вийшла церква у Похівці. У цей же день про це ж рішення заявили у Кафедральному соборі Коломиї.

За перехід до української церкви голосували члени громади, що призвело до конфлікту у селі Похівка. Так, частина прихожан заявили про своє неприйняття цього рішення, оскільки ініційоване проведене голосування було не священиком, а членами громади. У результаті протестувальники, які були проти зміни підпорядкування церков, звинуватили активістів у сепаратизмі. Тим не менше більша частина прихожан означених церков підтримала перехід до УПЦ.

В українській Православній церкві очікують активізації виходу церков зі складу Московського патріархату. Цьому сприяє як політично-економічна ситуація у державі, так і надання автокефалії українській церкві Вселенським Патріархатом.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео