Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Лідери Української Православної Церкви відповіли на провокаційні питання

Лідери Української Православної Церкви відповіли на провокаційні питання
84763 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова Української православної церкви Епіфаній прокоментував ставлення ПЦУ до такого важливого соціального питання, як одностатеві шлюби. Він, а також єпископ Євстратій зауважили, що церковні закони у цьому аспекті незмінні та не можуть зрадити встановленій раніше істині.

Єпископи Єпіфаній та Євстратій озвучили офіційну позицію Української православної церкви щодо можливості визнання нею одностатевих шлюбів в Україні. За їхніми словам, церковна істина не може змінюватися, а православна церква завжди була одностайною у цьому питанні.  Архієпископ погодився, що не всі слова Ісуса Христа були одностайно розтлумачені всіма послідовниками. Через це у різних школах виникли деякі розбіжності у розумінні біблійних понять. Однак православні традиції не змінюватимуться найближчим часом. Більше того, під час останнього інтерв’ю Єпіфаній назвав належність до нетрадиційної орієнтації гріхом та порадив представникам сексуальних меншин покаятися перед причастям.

Ще одне суперечливе питання, яке роз’яснив Архієпископ Єпіфаній – чи можуть жінки ставати служителями церкви. Голова національної православної церкви зауважив, що вже складеній православний порядок не припускає жодних змін, тому з отриманням Україною власної церковної незалежності це питання також не підлягатиме перегляду.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео