Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як правильно дотримуватися Великого посту

Як правильно дотримуватися Великого посту
252537 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 11 березня розпочинається Великий піст, якого дотримується значна частина українців. У Православній церкві України дали поради, як правильно дотримуватися посту, які заборони існують і у яких випадках краще не постувати.

Напередодні важливого етапу у житті християнина – Великого посту, Православна церква України зайнялася покращенням духовної освіти громадян. Помічник Митрополита Єпіфанія Іван Сидор розповів, яких правил потрібно дотримуватися у Великий піст, а також викрив деякі стереотипи, яких час позбутися.

Іван Сидор, відомий як Звонар Майдану, розповів, що людина не має відмовлятися від продуктів тваринного походження, якщо вона натомість починає «їсти своїх ближніх». Під цим визначенням церковний діяч мав на увазі випадки, коли, відмовившись від м’яса і молока, людина стає роздратованою і нервовою. Церква однозначно відповідає: краще їсти м'ясо, ніж вимощувати злість на ближніх. Головне у пості – духовне очищення, тому перевага надається не відмові від певної їжі, а комплексному очищенню душі людини. У зв’язку з цим головна порада, яку дав Іван Сидор від імені всієї церкви – позбутися поганих звичок не лише у харчуванні, але й у повсякденному житті та власному мисленні.

Цього року Великий піст триватиме з 11 березня до 27 квітня. Закінчиться він 28 квітня на Великдень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео