Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Сахарі випробували автономні марсіанські ровери

В Сахарі випробували автономні марсіанські ровери
168246 ПЕРЕГЛЯДІВ

У пустелі Сахара в Марокко пройшли випробування автономні марсіанські апарати - під керівництвом більш ніж 40 інженерів. Тестування було організовано німецьким центром DFKI Robotics Innovation Centre; роботи були розроблені для тестів автономної навігації та інших космічних технологій, які можуть бути використані в майбутніх міжпланетних місіях.

Випробування проходили на північному краю Сахари. Польові випробування почалися з того, що дрон Європейського космічного агентства (ESA) здійснив обліт території та склав цифрову топографічну карту. За словами фахівців, це - разом з даними, отриманими роверами, - дозволить перевірити алгоритми ESA.

Відзначається, що в ході тестів алгоритми комп'ютерного зору, що беруть участь в навігації роверів, насилу справлялися з орієнтуванням серед піщаних дюн. Річ у тім, що піщані дюни зовні сильно схожі між собою, а навігація роверів була заснована саме на розрізненні особливості місцевостей.

Як вказується, один з роверів - SherpaTT - проїхав в автономному режимі 1,3 кілометра і зумів навіть відправити повідомлення головному апарату, коли виявив незвичайні камені й збирався зробити знімки.

Подальшим етапом програми, як повідомляється, стане орбітальна демонстраційна місія, яка повинна відбутися в 2023 році.

Теги: Сахара,ровер,Марс,космос

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео