Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Мешканця Дніпра, причетного до вбивства, затримано на Донеччині

56830 ПЕРЕГЛЯДІВ

Встановлено, що чоловік переховувався від досудового розслідування півтора року. Спецоперацію із затримання готували співробітники карного розшуку ГУНП в Донецькій області із залученням спецпризначенців з КОРДу.

Злочин був скоєний наприкінці вересня 2017 року на території Дніпропетровської області. Тоді в ході конфлікту 25-річний чоловік умисно наніс чотири удари у груди виделкою своєму знайомому. Від отриманих травм потерпілий помер. Зловмиснику було повідомлено про підозру за кримінальним правопорушенням, передбаченим ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Відповідати за смерть людини підозрюваний не збирався, а тому втік і почав мандрувати країною. В такий спосіб йому вдалося відстрочити правосуддя майже на півтора року. Останнє обране місце проживання виявилося для втікача фатальним. В ході операції «Розшук» розшуковцям області стало відоме його місцезнаходження.

Розробкою операції із затримання зловмисника займалося одразу кілька служб главку поліції. Правоохоронці розуміли, що мають справу з вправним втікачем, якому вдавалося довгий час ховатися від «очей» правоохоронних органів, тому оперативники не мали схибити. Крім того, не виключалася можливість озброєного опору, а тому до заходів було підключено кордівців.

За ухвалою суду сьогодні вранці розшукуваного було затримано у Лівобережному районі Маріуполя. Усі шляхи відходу блокував спецназ.

Чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вирішується питання про його доставляння ініціаторам розшуку – колегам з Дніпра.

 

Відділ комунікації поліції

Донецькій області

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео