Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Донеччині вшанували пам'ять правоохоронців та військовослужбовців, які загинули під час трагічних подій у Маріуполі 9 травня 2014 року

197177 ПЕРЕГЛЯДІВ

Шестеро захисників віддали життя, відбиваючи атаку проросійських бойовиків на міське управління міліції. Це завадило планам терористів захопити місто. Сьогодні, у п’яту річницю трагедії, в обласному главку поліції відбувся мітинг-реквієм за загиблими героями.

Підступний озброєний напад, ворожі снайпери, вогонь та відчайдушна боротьба у напівзруйнованій будівлі не на життя, а на смерть. Пройшло 5 років, але пам’ять про подвиг правоохоронців та військовослужбовців живе у серцях людей.

Віддати шану полеглим разом з їхніми рідними зібралися представники Національної поліції, Нацгвардії, Служби безпеки України, прикордонної та рятувальної служб, курсанти та ветерани.

Присутні вшанували захисників хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку. На честь героїв, що допомогли зупинити російську агресію, пролунали постріли у небо.

Начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин відзначив, що сьогодні Україна відзначає День пам’яті та примирення, та, на жаль, цю знаменну дату ми зустрічаємо зі зброєю в руках, бо вкотре Україна зазнає зазіхань на територіальну цілісність та суверенітет.

«Ми дбайливо бережемо пам'ять про тих, хто ціною власного життя надав відсіч бойовикам під час штурму міського управління в Маріуполі та усіх тих, хто поліг в неоголошеній війні з російською навалою. За роки війни ми втратили 17 мужніх воїнів-правоохоронців», - відзначив Микола Семенишин.

Світла пам'ять героям!

Начальник відділу ДАЇ Маріуполя підполковник міліції Віктор Саєнко.

Молодший інспектор зв'язку батальйону патрульної служби Маріупольського гарнізону прапорщик міліції Михайло Єрмоленко.

Рядовий батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Азов” Родіон Добродомов.

Старший дресувальник кінологічної групи військового оперативного резерву військової частини 4114 Західного оперативно-територіального управління Національної гвардії України старший солдат Богдан Шлемкевич.

Кадровий офіцер, полковник (посмертно) Сергій Демиденко.

Доброволець з Дніпропетровської області Олег Ейсмант.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео