Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Поліція Донеччини посилює безпеку у курортних районах

113855 ПЕРЕГЛЯДІВ

На патрулювання узбережжя Азовського моря вийшли додаткові наряди туристичної поліції. Завдання поліцейських – забезпечити спокійний відпочинок громадян та запобігти злочинам.

З 1 червня у Маріуполі та Мангушському районі на півдні області та в Слов’янському і Лиманському районах на півночі працює туристична поліція.

Найчастіше громадяни звертаються до патрулів з приводу крадіжок на пляжах. Так, з початку туристичного сезону у Маріуполі було скоєно 13 таких злочинів. Основною здобиччю зловмисників стали мобільні телефони та особисті речі відпочивальників, які вони залишали на березі. За усіма фактами розпочато досудове розслідування.

«У зв’язку з цим були змінені маршрути патрулювання, задіяні додаткові наряди. Наразі у прибережній зоні Маріуполя на охорону громадського порядку щодня заступають 8 піших нарядів, 3 вело- і 2 мотопатрулі, а також кінна поліція та морський патруль», - повідомив заступник начальника управління превентивної діяльності поліції Донецької області Олександр Віт.

Загалом про безпеку громадян в місцях відпочинку на Донеччині піклуються понад 40 правоохоронців.

Варто відзначити, що із запуском туристичної поліції кількість крадіжок у місцях відпочинку знизилася вдвічі. Так, у червні минулого року на пляжах Маріуполя таких злочинів було 33.

«Поліція проводить комплекс заходів для повернення викраденого майна. Так, з початку року в Донецькій області виявлено 458 мобільних телефонів, які були вкрадені або втрачені», - зазначив Олександр Віт.

Так, поліцейські повернули телефон маріупольцю, який той залишив на пляжі і пішов купатися. Зловмисника було затримано за декілька метрів від скоєння злочину. Йому загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

Поліція Донеччини закликає громадян бути пильними під час відпочинку та не залишати свої речі без нагляду.

Якщо ви стали жертвою або свідком злочину, зверніться до працівників туристичної поліції або за номером 102.

 

Відділ комунікації поліції

Донецької області

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео