Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Хоч би де керівники й керівниці дипломатичних представництв жили та працювали за кордоном, все одно мають жити в Україні та Україною

328044 ПЕРЕГЛЯДІВ

Хоч би де керівники й керівниці дипломатичних представництв жили та працювали за кордоном, все одно мають жити в Україні та Україною. Хоч би де перебували у відрядженнях, все одно мають бути з Україною та відчувати українців. Сказав про це під час Конференції послів України «Війна і нові горизонти у світі».

Маємо постійно створювати нові можливості для нашої держави. Ми вже перезавантажуємо відносини з десятками країн Африки. Наступного року маємо це посилити.

Глобальне зростання й міжнародну стабільність у цьому столітті неможливо уявити без відносин з Африкою та іншими частинами Глобального Півдня, як-от: Латинська Америка, Індія, інші азійські країни, зокрема Китай і Південно-Східна Азія, увесь регіон островів Індійського й Тихого океану. Україна має знайти формат свого лідерства в стратегічних процесах у кожному регіоні світу, і роль дипломатичного корпусу України за цих обставин буде визначальною.

Потрібно вивести на новий рівень спроможності України в зовнішній політиці надзвичайних ситуацій. Нам потрібен такий інструмент, який дасть Україні змогу бути субʼєктом реагування на кризові ситуації у світі. Наша присутність має бути відчутною всім, у нашій допомозі мають бути зацікавлені всі. Для цього готуємо створення Українського агентства міжнародної допомоги, яке розширить географію нашого впливу і створить додаткові лінії співпраці з партнерами.

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео