Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

115 окрема механізована бригада ЗСУ : Загартовані вогнем – 115-та окрема механізована бригада на варті захисту України

115 окрема механізована бригада ЗСУ : Загартовані вогнем – 115-та окрема механізована бригада на варті захисту України
383947 ПЕРЕГЛЯДІВ

Коли 24 лютого росія розпочала повномасштабне військове вторгнення на територію України, люди фактично розділилися на декілька таборів. Частина народу просто заклякла, переживаючи за інших та боючись за своє життя. Інша частина з перших днів почала активно займатися волонтерством. Вони максимально швидко збирали на форму, дрони, бронежилети та каски - здається вони могли знайти все просто тут і зараз. І вони продовжують це робити. Але досить велика частина громадян нашої країни вирішила боронити Україну. Добровольці у перші дні війни буквально не давали проходу у військкоматах. Люди йшли в сили територіальної оборони, а ті, хто мали військовий досвід - одразу бійцями Збройних сил України. Народ став на свій захист.

У структурі Збройних сил України існує таке з'єднання, як Корпус резерву. Створений у 2016 році, він слугував як спосіб організації кадрованих частин стратегічного резерву Генерального штабу Збройних сил України. Бійці цього корпусу стали основною силою (окрім вже існуючих бригад та полків), що в перші тижні стала на відсіч російському вторгненню.  Саме з Корпусу резерву було розгорнуто велику кількість формувань, серед яких 13 піхотних, механізованих та єгерських бригад та 2 штурмових полки. І одна із частин, які входили до корпусу резерву – це 115-та окрема механізована бригада, що безстрашно захищає Україну буквально з перших тижнів повномасштабної війни.

Збройні сили України неможливо ділити по важливості, бо це єдиний великий і складний організм. Але серед Сухопутних військ існує один рід військ, що фактично є основним. На плечі цього виду військ лягає прорив оборони, наступ на глибину, переслідування та знищення вогневих засобів,  захоплення важливих рубежів. Саме цей вид військ стоїть до останнього, навіть коли ворог наступає. Це механізовані війська, які буквально становлять основу, базу успішного проведення контрнаступів на окупованих територіях України. Цей вид військ має на озброєнні танки, бронетранспортери та бойові машини, розвідувальні та розвідувально-дозорну техніку, а також різноманітні ракетні комплекси та артилерійські установки. Механізованим цей вид війська називають через те, що вони, на відміну від піхоти, яка бере участь у бою на власних ногах, використовують автомобільну та броньовану техніку, мають досить велику стійкість до зброї масового ураження противника, а також використовують різноманітні механічні засоби оборони та наступу. 115-та окрема механізована бригада є представником саме такого роду військ.

115-та окрема механізована бригада створювалися дуже швидко.

Це формування було засновано лише у березні 2022 року. Пройшло лише кілька тижнів після початку повномасштабного вторгнення, і частина корпусу резерву була сформована саме у цю бригаду. Місце базування цієї бригади - це Черкаська область, село Благодатне. Але навіть такий, здавалося б, невеликий пункт базування все одно не завадив створити дійсно вражаюче військове формування. Кілька механізованих батальйонів, розвідники зенітники, артилерія, снайпери, медики, інженери, а також оператори безпілотних літальних апаратів - ця бригада має це у своїй структурі.

Лише через кілька тижнів після створення цієї бригади вони вже стали на захист найбільш гарячих точок фронту. Ця бригада зробила дуже вагомий внесок у захисті Сєверодонецька та Лисичанська. Ні для кого не секрет,  що бої за Сєверодонецьк – це справжнє пекло. Але підрозділи бригади стійко захищали кожен клаптик землі, не зважаючи на велику перевагу у зброї окупантів.

Бійці 115-тої окремої механізованої бригади продовжували контратакувати, не дивлячись на окупацію більшої половини міста. Навіть коли було зруйновано всі мости - вони мужньо стояли на позиціях.

Не дивлячись на неприємні ситуації, незважаючи на те що, у бригаді були навіть виявлені дезертири – 115-та ОМБр продовжує нищити орків. Вони боронять схід нашої країни. Кожного дня, кожну годину та кожну хвилину вони, із любов'ю до України, продовжують вибивати російських загарбників з наших земель. Вони нищать позиції росіян, беруть в полон "воїнів" цієї недоармії і роблять все для того, щоб наблизити Перемогу.

115-та окрема механізована бригада має гасло "Народжені вогнем". І це дійсно так. Бригада справді народжена пекельним вогнем на полі бою. Але саме такі, загартовані вогнем та мечем бійці, врешті-решт, і є основою нашої національної боротьби на нашої беззаперечної перемоги.

Всі новини на фейсбук сторінці 115-ї бригади ЗСУ.

Теги: 115 окрема механізована бригада, 115 механізована бригада, 115 бригада, 115 окрема механізована бригада зсу, 115 механізована бригада зсу, 115 бригада зсу

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео