Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ціна корупції

Ціна корупції
159859 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ми неодноразово писали, що на Донбасі на блок-постах існує корупція. Зокрема, під час введення паперових пропусків ряд громадян, що стали вимушеними переселенцями, купляли документи та їздили до зони АТО. Зовсім нещодавно паперові пропуски скасували: тепер, щоб потрапити на територію окупованого Донбасу достатньо зареєструватися у спеціальній базі даних, а вже на самому блок-посту просто пред’явити паспорт.

Зараз громадяни, які купували собі пропуски лишилися в неоднозначній ситуації: гроші заплатили, а папірець не має ніякої сили. Постраждали найбільше всього ті особи, що вимушені їздити по справах з окупованої зони до підконтрольної.

«У мене була перепустка, але я її не оформлював офіційно, так як не хотів витрачати час і нерви», - розповідає один із мешканців Горлівки, який на даний момент опинився майже у безвиході: з міста його не випускають, а оформити через мережу немає змоги, так як Інтернет в ДНР майже відсутній.

«Ніхто зі знайомих не береться передати мої документи дружині, яка зараз знаходиться в Артемівську. Інтернету в мене немає. Як я буду оформлювати пропуск – хтозна. Раніше був у мене тут знайомий військовий, який би точно за гроші пропустив, а тепер його прибрали. Мабуть, дізналися, чим він заробляє», - скаржиться громадянин.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео